دکتر شهیندخت خوارزمی در گفتگو با خبرنگار مهر با بیان اینکه تایید و رد چنین پروژه هایی نیاز به بررسی اهداف کلی آنها دارد، افزود: اگر طرح انتقال پایتخت در جهت کاهش آلودگیهای زیست محیطی و بهبود زندگی مردم باشد اقدام شایسته ای است با این حال اجرایی کردن این طرح نیاز به اشراف دقیق بر مسئله دارد.
وی با تاکید بر اینکه انتقال پایتخت پروژه عظیمی است، اظهارداشت: اجرایی کردن این طرح هزینه های زیادی را بر کشور تحمیل می کند ضمن آنکه مشکلات دیگری را برای ساکنان پایتخت ایجاد خواهد کرد.
خوارمی، تراکم جمعیت، ترافیک، آلودگی هوا و محیط زیست و ناکارآمدی خدمات را از معضلات پایتخت نام برد و ادامه داد: حل این معضلات در گرو توسعه ICT در کشور است ولی از آنجا که جامعه اطلاعاتی در کشور ما توسعه نیافته حل این مشکل در انتفال پایتخت دیده شده است.
وی خاطرنشان کرد: اگر در کشور از ICT درست استفاده شود و زیرساختهای دولت الکترونیک، تجارت الکترونیک، آموزش الکترونیک و خدمات الکترونیک فراهم شود بسیاری از مشکلات و معضلات خود به خود حل خواهد شد.
نائب رئیس انجمنایرانی مطالعات جامعه اطلاعاتی با طرح این سئوال که چرا مجمع تشخیص مصلحت نظام در این برهه از زمان طرح انتقال پایتخت را به تصویب رسانده است، اضافه کرد: با توجه به شرایط بحرانی کشور و وجود مسائل اولویت دار دیگری که در کشور وجود دارد بهتر بود که این نهاد بر توسعه ICT در کشور تاکید و زمینه های ورود کشور به این عرصه را فراهم می کرد.
خوارزمی با ابراز امیدواری نسبت به اینکه در آینده نزدیک ICT در کشور همه گیر می شود، گفت: توسعه و همگانی شدن فناوری اطلاعات دست حکومتها و دولتها نیست بلکه جبر تکنولوژیکی ما را وادار می کند که به این سمت حرکت کنیم.
وی تاکید کرد: در زمینه توسعه فناوریهای ICT و کاربردی کردن این تکنولوژیها ما بسیار ضعیف عمل کرده ایم به طوری که امروز برای حل معضلات پایتخت به جای اینکه به توسعه ICT در کشور توجه کنیم راه چاره را در جای دیگر جستجو می کنیم. انتخاب راه حل "انتقال" برای زمان ما قبل جامعه اطلاعاتی است.
نظر شما